| Notícies | Barcella | Què és l'IEVM? | Contacte | Associa't |
 
 

L’IEVM (Institut d’Estudis de les Valls de Mariola) és una institució supralocal sense ànim de lucre que vol fomentar totes les àrees del coneixement dels pobles que conformen el seu àmbit d’actuació: la ciència, les arts, la llengua, el patrimoni arqueològic, el pensament, la història, el medi ambient, l’economia, la indústria, l’agricultura i l’arquitectura tradicionals, l’educació, la sanitat...

        Poden formar part de l’IEVM tant socis particulars com associacions que ho desitgen.

        L’àmbit geogràfic d’actuació de l’IEVM comprèn els pobles que pertanyen a les valls nordoccidentals de la serra de Mariola, és a dir, Biar, la Canyada, el Camp de Mirra, Beneixama, Banyeres de Mariola, Bocairent, Alfafara i Agres.

        Per a defensar aquest patrimoni cultural, històric, artístic i mediambiental, l’IEVM pretén fomentar i divulgar el seu coneixement mitjançant estudis, investigacions, publicacions, etc. És d’aquesta manera com es vol reforçar el lligam comarcal dels pobles integrants.

        Per aconseguir les finalitats de l’associació, l’IEVM desenvolupa les activitats següents:

1. Edició de materials que tracten temes relacionats amb les finalitats de l’associació.

2. Divulgació dels diferents actes culturals que tinguen lloc als diferents pobles que formen part de l’àmbit d’actuació de l’associació o als voltants.

3. Foment de la comunicació i participació popular mitjançant el manteniment d’una pàgina web.